Przejdź do treści

Jajka à la burgery

Wielkanoc

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo6 szt.
  • majonezu6 łyżeczek
  • liście dekoracyjnej sałaty
  • pomidorki koktajlowe3 szt.
  • plastry boczku2 szt.
  • plastry sera żółtego Radzimir2 szt.
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Pościnaj jajka z jednego boku, a następnie przetnij wzdłuż, na połówki.

Krok 2

Przygotuj spody „burgerów” – posmaruj ścięte połówki jajek majonezem, następnie układaj na nich sałatę, ser, połówkę pomidorka koktajlowego, boczek, na wierzch połóż po łyżeczce majonezu
i przykrywaj drugą połówką jajka.

Krok 3

Przebij wykałaczką „burgera” i dopraw świeżo zmielonym pieprzem.

Sery Siemowit i Radzimir znajdziesz w super- i hipermarketach
w całej Polsce!