Przejdź do treści

Pasta jajeczna z porem i serem

Wielkanoc

Składniki

  • majonez90 g
  • jajka3 szt.
  • ser żółty Sertop Siemowit pokrojony w kostkę50 g
  • por (biała część)1 szt.
  • trochę soli
  • trochę pieprzu czarnego
  • pęczek koperku

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek i przełóż do miski. Zmiażdż tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem lub specjalną krajalnicą do jajek.

Krok 2

Pora umyj i pokrój drobno bez liści.

Krok 3

Żółty ser pokrój w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dodaj pokrojony koperek oraz majonez. Ponownie wymieszaj do połączenia się składników.

Krok 5

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na około 2 godziny, aby pasta nabrała smaku.

Sery Siemowit i Radzimir znajdziesz w super- i hipermarketach
w całej Polsce!