Przejdź do treści

Sałatka z ciecierzycy i kaszy gryczanej z żółtym serem

Przekąska

Składniki

  • kasza gryczana80 g
  • ciecierzyca30 g
  • tuńczyk w oliwie160 g
  • mała czerwona papryka½ szt.
  • garść szpinaku½ szt.
  • ser Sertop Siemowit3 plastry
  • papryka wędzona w proszku1 szt.
  • czosnek w granulkach
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

W międzyczasie na patelni upraż ciecierzycę na łyżce oliwy z przyprawami: wędzoną papryką, czosnkiem, solą i pieprzem.

Krok 3

Do lunchboxa nałóż ugotowaną kaszę, prażoną ciecierzycę, pokrojony w plasterki ser Sertop Siemowit, tuńczyka w oliwie, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę oraz szpinak. Skrop oliwą.

Sery Siemowit i Radzimir znajdziesz w super- i hipermarketach
w całej Polsce!