Przejdź do treści

Wiosenna sałatka w bułeczkach

Wielkanoc

Składniki

  • rzodkiewka½ pęczku
  • jajka2 szt.
  • ser żółtyo Sertop Siemowit pokrojony w kosteczkę10 dag
  • zielony groszek½ puszki
  • szczypiorek½ pęczku
  • majonez2-3 łyżko
  • sól do smaku
  • pieprz mielony
  • ulubione bułki2 szt.

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Następnie dokładnie wystudź i obierz ze skorupek.

Krok 2

Pokrój jajka razem z serem żółtym, umytą i osuszoną rzodkiewką w kostkę. Groszek dokładnie odsącz z zalewy. Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj.

Krok 3

Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z majonezem i przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj tylko połowę szczypiorku.

Krok 3

Z bułek zetnij wierzchy, a środek wydrąż. Następnie bułki napełnij sałatką i posyp odłożonym szczypiorkiem.

Sery Siemowit i Radzimir znajdziesz w super- i hipermarketach
w całej Polsce!